Wat is krappa olie?

Gepubliceerd op 13 juli 2024 om 12:04

Krappa olie is een olie die wordt gewonnen uit zaden van een krappaboom. Deze boom groeit in het amazonegebied. De olie die ik verkoop (te bestellen in de webshop maar ook af te halen in Stadskanaal) wordt gemaakt in Suriname.Deze olie heeft een medicinale werking.

 

Waarvoor gebruik je krappa olie?

Deze olie is eigenlijk overal goed voor, o.a. voor huisproblemen zoals acne, eczeem, psoriasis, striae,  maar ook littekens, pigmentvlekjes, roodheid of droge huid. Naast huidproblemen kun je het gebruiken voor bv. Kalknagels, pijnlijke spieren en gewrichten, jicht want het heeft een sterk ontstekingsremmende werking. Het is een natuurlijk afweermiddel tegen insecten en schimmels. Ook kan het als voeding voor het haar worden gebruikt, het versterkt de haarwortel en het haarzakje.

Hoe te gebruiken?

Voor het gebruik op de huis of hoofdhuid heb je aan een paar druppels al genoeg, goed uitsmeren en het trekt vrij snel in de huid. Voor het gebruik van spieren en of gewrichten daar mag een wat dikkere laag op (misschien een tip om de olie dan te vermengen met een beetje nootmuskaat, de 2 ingrediënten versterken elkaar waardoor het nog beter werkt).

Wat zijn de nadelen van krappa olie?

Aan krappa olie zit eigenlijk maar 1 nadeel aan en dat is de sterke indringende geur.

Zodra het in de huid is getrokken is de geur verdwenen en je huid gaat er niet naar ruiken.

Maar kort gezegd op het moment dat je het erop smeert ruikt het niet lekker. Je zou het met wat kunnen mengen met een andere natuurlijke olie zoals bv. amandelolie.

 

Hoelang is krappa olie houdbaar?

Krappa olie is zeker wel 2 jaar houdbaar, het liefst bij een temperatuur tussen de 20 en 26 graden Celsius.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.