Is losse thee lekkerder en gezonder dan theezakjes?

Gepubliceerd op 13 juli 2024 om 16:48

Losse thee is gezonder vanwege betere kwaliteit en versheid. Losse thee bestaat uit hele bladeren, behoudt haar natuurlijke smaak, aroma en voedingsstoffen beter - waaronder antioxidanten. Theezakjes daarentegen bevatten vaak fijn gebroken of zeer fijne theebladeren, wat afbreuk doet aan de kwaliteit en verlies van aroma en voedingsstoffen. Kortom losse thee is niet alleen lekkerder maar ook gezonder.

 

Welke soorten thee zijn er?

Er zijn 5 soorten thee: witte thee, groene thee, zwarte thee, rooibos en kruidenthee.




Witte thee

Witte thee wordt van de jonge bladknoppen gehaald voordat deze bladeren zich ontvouwen. De jonge bladeren hebben een zilver-wit laagje dons, wat nog zichtbaarder wordt tijdens het drogen. Witte thee ondergaat weinig bewerking en is puur en zacht van smaak.

 

Groene thee

Na het oogsten worden de theebladeren snel geconserveerd zodat er geen oxidatie plaats kan vinden (oxidatie is een reactie zuurstof) Om oxidatie te voorkomen wordt de groene thee verhit. Groene thee komt voornamelij uit China en japan.

 

Zwarte thee

Door een reactie met zuurstof gaat het blad oxideren en daardoor kleurt het blad bruin/zwart en zorgt voor de smaak. Zwarte thee is volledig geoxideerd.

 

Rooibos en kruidenthee

Rooibosthee en kruidenthee zijn geen van beide thee. Rooibos komt van de rooibosstruik, deze struik groeit alleen in Zuid Afrika en het is een mengeling van naaldjes en blaadjes en een kruidenmelange zal een betere naam zijn voor kruidenthee want het is vaak een mengsel van kruiden, bloemen en fruit. In geen van beide zitten theebladeren en daarom mag het eigenlijk geen thee heten.

 

Thee kopen?

Ik heb meerdere soorten heerlijke thee en theemelanges in mijn assortiment. Kijk gauw in mijn webshop (of klik op de groene button hieronder)!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.